Recept

Kycklingwok

2 portioner

Ingredienser

  • 2 Vitlöksklyftor, pressade
  • 1 Gul lök, hackad
  • 2 msk hackad persilja
  • Kallpressad kokosolja till stekning
  • 1 Påse frysta wokgrönsaker
  • 3 st kycklingbröst, tärnade
  • Allkrydda
  • 400 ml kokosmjölk
  • Salt & peppar
  • 1 Paket Clean Nudlar


Gör så här

  1. Fräs vitlök, lök och persilja i kokosolja. 
  2. Tillsätt de frysta grönsakerna och stek tills färdigt.
  3.  Stek samtidigt kycklingen i kokosolja. 
  4. Ha ner kycklingen i pannan med grönsakerna och häll i kokosmjölken. 
  5. Krydda med allkrydda, salt och peppar efter smak.
  6. Ha i nudlarna.

Nudlar med köttfärssås

2 portioner 

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 Gul lök, hackad
  • 2 msk hackad persilja
  • Kallpressad kokosolja till stekning
  • 500 g köttfärs
  • 4 st morötter, skivade 
  • 5 st champinjoner, skivade
  • 400 g krossade tomater
  • Allkrydda
  • 1 dl rödvin (valfritt)
  • 1/2 dl grädde/havregrädde
  • 1 Paket Clean Nudlar

Gör så här

  1. Fräs vitlök, lök och persilja i kokosolja.
  2. Hacka alla grönsaker och ha ner i pannan.
  3. Fräs köttfärs i en separat panna. Ha sen ner i samma panna.
  4. Krydda med allkrydda och eventuellt rödvin.
  5. Ha ner krossade tomater och grädde.
  6. Ha i nudlarna och låt puttra i ca 10 minuter.

Nudlar med räkor, pesto & broccoli

2 portioner

Ingredienser

  • 2 Vitlöksklyftor, pressade
  • 1 Gul lök, hackad
  • Kallpressad kokosolja till stekning
  • 1 Knippe broccoli
  • 140 g räkor
  • 2 dl havregrädde
  • 1 Paket Clean Nudlar
  • 2 msk pesto
  • Salt & peppar

    Gör så här
  1. Fräs ihop vitlök och lök i kokosolja. 
  2. Ha i broccolibuketter och fräs samman.
  3. Häll i grädde och pesto.
  4. Salta och peppra. 
  5. Ha i nudlarna och låt puttra några minuter. 
  6. Slutligen ha i räkorna. 

Grönsakswok med tonfisk

2 portioner

Ingredienser

  • 2 Burkar tonfisk i vatten
  • 1 Hackad gul lök
  • 1/2 Zucchini
  • 1/2 Aubergine
  • 2 dl hackad grönkål
  • 1 Burk majs i vatten/fryst majs
  • 2 dl svarta bönor
  • Kokosolja till stekning
  • 1 Paket Clean Nudlar

    Gör så här
  1. Fräs ihop lök, zucchini, aubergine, i kokosolja.
  2. Tillsätt majs, grönkål och bönor.
  3. Ha i tonfisken.
  4. Ha i nudlarna och rör om.

Thaigryta

4 portioner

Ingredienser

  • 1 Zucchini
  • 1/2 Gul lök
  • Ekologisk Kallpressad kokosolja till stekning
  • 6 Kycklinglårfiléer
  • 6 Frysta pilgrimsmusslor
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad färsk thaibasilika
  • 1/2 dl hackad färsk koriander
  • Riven färsk ingefära (ca 10 cm)
  • 1/2 Färsk chili
  • 1 Burk kokosgrädde (400 ml)
  • 2 Paket Clean Nudlar

Gör så här

  1. Skär zucchinin i bitar, hacka löken och stek alltsammans i kokosolja.
  2. Skiva kycklingen och lägg bitarna i stekpannan, låt fräsa ihop.
  3. Dela musslorna på mitten och tillsätt dem när kycklingen är färdigstekt.
  4. Hacka vitlöken och låt fräsa med i pannan.
  5. Tillsätt kryddorna och ingefäran.
  6. Hacka chilin och låt fräsa med en stund.
  7. Tillsätt kokosgrädden och låt allt puttra i ca 10 minuter.
  8. Ha i nudlarna.

Kycklingcarbonara

4 portioner

Ingredienser

  • 1 Gul lök
  • Ekologisk Kallpressad kokosolja till stekning
  • 2 Paket bacon (à 140 g)
  • 500 g innerlårfilé av kyckling
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 200 g riven parmesan
  • 3 Äggulor
  • 2 Paket Clean Nudlar
  • Salt och svartpeppar
  • Lite färsk basilika

Gör så här

  1. Finhacka löken och fräs den i kokosolja.
  2. Skär baconet i tärningar och knaperstek det i en annan panna.
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tillsammans med löken tills kycklingen är genomstekt.
  4. Pressa i vitlöken och tillsätt baconet.
  5. Rör ner grädden och osten.
  6. Separera äggulorna från vitorna.
  7. Skölj nudlarna under kallt vatten, lägg ner dem i pannan och rör om.
  8. Ta av pannan från plattan, tillsätt äggulorna och rör om.
  9. Strö över salt, dra några varv med peppar, dekorera med basilikan och servera.